productieproces
PlanetProof - Boerderij Chips

Waarom is Boerderij Chips PlanetProof?

Wat is ”On the way to PlanetProof”?

Boerderij Chips is ”On the way to PlanetProof” , maar waar staat planet proof precies voor?

‘On the way to PlanetProof’ is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen. PlanetProof producten zijn duurzamer geproduceerd. Zo weet je zeker dat je een product koopt dat goed is voor mens, dier, natuur en milieu.

Wie mogen het keurmerk gebruiken?

Alléén boeren en tuinders die aan strenge eisen voldoen, mogen het keurmerk On the way to PlanetProof gebruiken. Deze leveranciers worden gecertificeerd als ze op duurzamere wijze produceren of telen. Ook handelaren, verpakkers en bewerkers van producten moeten aan de PlanetProof criteria voldoen. Dit wordt allemaal gecontroleerd door externe onafhankelijke partijen.

On the way to PlanetProof boeren, wij dus, en tuinders werken aan schonere lucht, vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, circulair afval verwerken en recyclen. De eisen voor PlanetProof worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt.

On the way to Planet Proof

Waarom is On the way to PlanetProof belangrijk?

Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later. PlanetProof houdt rekening met mens, dier, natuur en milieu. Ook helpt On the way to PlanetProof boeren en tuinders om doelgericht aan de Sustainable Development Goals van de United Nations te werken. Met PlanetProof kies je voor duurzamere producten.
‘‘On the way to PlanetProof’ is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur agro/food producten.

Waarom is Boerderij Chips On the way to Planet Proof?

 • de aardappelen die als grondstof dienen voor boerderijchips is 100% gegarandeerd “PlanetProof”, omdat wij maar 1 leverancier van  aardappelen hebben… dat zijn wijzelf
 • de aardappelen groeien allemaal  rondom onze boerderij
 • ze liggen bij ons in opslag in de loods op de boerderij
 • daarom geen transport van aardappelen en daarmee een grote reductie van CO₂ uitstoot
 • de energie wordt zoveel mogelijk opgewekt via zonnepanelen en eventueel aangekochte energie is ‘’groen label’’
 • omdat wij onze aardappelen niet schillen maar intensief wassen produceren wij geen met zetmeel verontreinigd water
 • chips afval gaat naar een biovergister en de oude frituurolie wordt verwerkt in biodiesel
 • de aardappelen die ongeschikt zijn voor chips productie dienen als veevoer voor koeien.
 • afval van inpakfolie gaat naar de recycling. Onze chips folie bevat namelijk geen aluminium en kan  daarom gerecycled worden.

Alle redenen dus om als Boerderij Chips ”On the way to PlanetProof te zijn.

Wil je meer weten of lezen over planet proof bekijk dan de website planetproof.nl, zelf ervaren? Koop een zak Boerderij Chips.

Bron: planetproof.nl

Wordt Boerderij Chips echt gebakken op de Boerderij? Bloggers zochten het uit.

Vaak krijgen wij de vraag of Boerderij Chips ook echt gebakken wordt op de boerderij? Wij nodigden een groep bloggers uit om deze vraag te kunnen beantwoorden.

Bloggers, wie kent ze niet? De enthousiaste foodies of mama’s die met passie vertellen over hun dagelijks leven, wat ze eten en wat ze meemaken. In oktober hebben we 2 keer een groep van deze leuke bloggers op de boerderij ontvangen voor een rondleiding door de chipsfabriek. We zijn gestart met de foodbloggers, die geen genoeg konden krijgen van de verschillende soorten chips tijdens de presentatie van Henk. Met een rondleiding door de chipsfabriek was hun verhaal compleet en kregen ze de chips mee naar huis om het thuis nog een keer te beleven en er een mooi blog over te schrijven.

De tweede keer kregen we een groep enthousiaste mama’s met hun kinderen, wat is er leuker dan samen met je kindjes in de herfstvakantie te komen kijken of die chips echt op de boerderij gemaakt wordt? De kinderen gingen aan de slag met het wassen van hun eigen aardappels en doorliepen het bakproces, tot het in ontvangst nemen van hun eigen zak chips met naam erop. Ook zij gingen naar huis met wat extra chips om er thuis een mooi verhaal van te maken.

De verhalen die ze opgedaan hebben bleef niet beperkt tot de familie en vrienden, maar werd natuurlijk gedeeld op Social Media en hun eigen Blog. Hieronder staan een aantal foto’s die geplaats zijn op Instagram en Facebook, tijdens het bezoek.

   

Wij hebben het heel leuk gevonden om deze bloggers kennis te laten maken met Boerderij Chips. Wil je hun verhaal lezen of ze gaan volgen?

Hieronder volgt een opsomming van alle bloggers die we ontmoet hebben met link naar hun blog over Boerderij Chips of link naar hun website. 

Foodbloggers

Foodies magazine

Mama bloggers

Veel leesplezier!

Nieuwe oogst aardappelen – Boerderij Chips

Heb je de velden deze zomer ook zo mooi in bloei zien staan? Toen wij allemaal aan het genieten waren van het warme en droge weer, deden onze aardappelen ontzettend hun best om te groeien, zodat we daar de lekkerste chips van kunnen maken.  
Dat was niet altijd even makkelijk vanwege de warmte en de droogte. Wij hebben ze flink geholpen zodat ze ,ondanks de droogte,  genoeg water hadden om te groeien. De aandacht gedurende het hele proces, maakt dat onze chips met schil, zo lekker smaakt.

Henk laat hier zien wat daarvan het resultaat is geworden. Wil je meer weten over het proces van zaaien tot oogsten, lees dan eens het productieproces.

De oogst van de aardappels kan nooit van te voren gepland worden, dat maakt het telen van grondstoffen zo spannend. Of de grondstof, in dit geval de aardappelen, goed is, wordt bepaald door de boeren en dan moet er actie ondernomen worden. Grote machines rijden over het land en rooien de aardappels van de velden. Dit gebeurt natuurlijk niet in een keer, maar gebeurt meerdere weken achter elkaar. De hele kleine aardappeltjes, krieltjes, blijven dan liggen en worden vaak ”handmatig gerooid” door de bewoners uit de omgeving.

Hier laat Henk zien hoe ”leeg” de schuur nu nog is, want inmiddels is de hele schuur gevuld en de tweede bewaarloods ook.

We oogsten voldoende aardappelen voor het hele jaar, waar wij iedere week weer nieuwe chips van gebakken. Totdat volgend jaar de schuur weer langzaam leegraakt en het proces opnieuw begint.

Omdat we alleen eigen geteelde aardappelen gebruiken voor onze chips, hebben we de teelt volledig in eigen hand. Daardoor kunnen we er alles aan doen om te komen tot een duurzame teelt en een duurzame productie. Wil je hier meer over weten? Lees dan eens het stuk over duurzame teelt.

Wil je meer zien van de oogst en het hele proces? Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid is op de boerderij geweest en heeft een film gemaakt voor hun serie ”Boeren” klik hier om de film te bekijken.

Borrelplank Luxe

Borrelhapjes recepten – borrelhapjes zelf maken

Gezellig borrelen in het weekend met je vrienden of familie, wie houdt er niet van? Even de tijd voor elkaar nemen en genieten van een goed gesprek en natuurlijk wat lekkers erbij! Wij geven je tips om zelf je ideale borrelplank samen te stellen en zelf je borrelhapjes te maken. Uiteraard ontbreken Boerderij Chips daar niet bij!

Thema borrelplanken

Op onze site vind je nu 5 suggesties voor heerlijke borrelplanken in verschillende thema’s. Houd jij van gezond of kies je liever voor een Griekse borrelplank? Wij helpen je op weg zodat je helemaal klaar bent voor het weekend! Bij iedere borrelplank past een verschillende smaak Boerderij Chips dus je kunt uitgaan van jouw favoriete smaak of je kunt gaan voor een van de thema’s! En voor een groot gezelschap kun je zelfs 2 borrelplanken combineren!

Ultieme verwennerij

Neem nu de borrelplank luxe, dat is pure verwennerij! Vul hem met de heerlijkste delicatessen zoals verschillende soorten kazen, luxe notenmix, gerookte zalm op toast en natuurlijk Boerderij Chips. Op deze plank kun je zelf kiezen welke Boerderij Chips jij hier het liefst bij eet want ze passen er allemaal bij. Kies de ribbel chips voor extra crunch, paprika voor degene die wat extra smaak wil of Puur voor een optimale smaakbeleving van de krokante aardappel chips. Er is keuze genoeg!

Borrelplank Luxe

Borrelplank Luxe

Guiltfree snacken

En wat denk je van de gezonde borrelplank? Uitgangspunt zijn de Boerderij Chips Puur, de chips zonder zout. Geschikt voor iedereen, ook als je een zoutarm dieet volgt. Hoe fijn is het dan dat je alles kunt eten! Daarnaast kun je een aantal borrelhapjes zelf maken zoals hummus. Breng deze op smaak met flink wat specerijen en knoflook zodat je ook deze zoutarm kunt houden. Hetzelfde geldt voor pesto, ook deze kun je makkelijk zelf maken van basilicum, pijnboompitten en olijfolie. Vul de plank aan met borrelhapjes zoals verschillende soorten rauwkost, fruit en ongezouten noten. Guiltfree genieten en snacken tijdens de borrel is zo binnen handbereik.

Borrelplank gezond

Borrelplank gezond

Mooie presentatie

Je ziet dat je met weinig moeite en het zelf maken van een borrelhapje al een heel eind komt. Presenteer alle lekkernijen op een mooie plank en serveer er natuurlijk een bijpassend drankje bij! Dat kan een verfrissende (alcoholvrije) cocktail zijn, een lekker biertje of je favoriete wijn. Vergeet ook de kinderen niet en maak hun drankje ook mooi op met een leuk rietje of een gezellig parapluutje. Weet jij al welke borrelplank je gaat maken? Geniet ervan!

boerderijchips puur

Nieuw: Boerderij Chips Puur

Vanaf vandaag kun je bij Albert Heijn terecht voor de allernieuwste smaak van Boerderij Chips: Puur! Boerderij Chips Puur zijn precies wat de naam al zegt: pure chips zonder toevoegingen en smaakstoffen. Heerlijke knapperige aardappelchips waarin de pure smaak van aardappel goed naar voren komt.

Geschikt voor iedereen

Boerderij Chips Puur zijn geschikt voor iedereen! Deze chips bevatten geen zout wat ze perfect maakt wanneer je een natriumarm dieet volgt. Ook voor kinderen, die wel graag chips eten maar nog niet zoveel zou mogen, zijn ze ideaal! Bovendien zijn de Boerderij Chips Puur ook geschikt voor veganisten en vegetariërs zodat je met een gerust hart deze chips kunt serveren op een feestje of wanneer je bezoek hebt!

De smaak

Chipsliefhebbers kunnen deze smaak zeker waarderen. Onze chips worden gemaakt van eigen geteelde aardappels en gebakken in de schil. Echte goede chips hebben maar weinig nodig en daarom laten we je kennis maken met deze nieuwe smaak. Door geen zout of andere smaakstoffen toe te voegen, proef je de heerlijke aardappelsmaak optimaal!

Voor elk moment

Good old chips zijn heerlijk op ieder moment! Vergeet de fancy borrelhapjes en geef chips de hoofdrol op een feestje. Serveer er eventueel wat lekkere dips bij om zelf een smaakaccent aan de Boerderij Chips Puur te geven. Of geniet lekker van wat chips tijdens de film! Ook je kinderen zullen smullen van een schaaltje chips als ze uit school thuis komen. Door de pure smaak van de Boerderij Chips Puur kunnen ze altijd! Wat is jouw favoriete chips moment?

Boerderij Chips kopen

Waar kun je Boerderij Chips kopen?

Wil jij Boerderij Chips kopen? We hebben een verrassing voor alle Boerderij Chips liefhebbers, namelijk dat onze zeezout en paprika chips vanaf eind april ook bij Albert Heijn te koop zijn. Dat is voor jullie, maar ook voor ons heel fijn, want dat betekent dat je in heel Nederland terecht kunt voor een zak Boerderij Chips.

Waar ligt de chips?

In sommige winkels ligt de chips op de groente afdeling, want we zijn niet voor niets verse Boerderij Chips. Deze aardappelen worden op onze boerderij geteeld, liefdevol verzorgt, gepoot en vervolgens opgeslagen in de schuur, klaar om gebakken te worden.

Kun je de chips niet vinden dan ligt het in het chips vak, want ook al wordt de chips op de boerderij gebakken, hij hoort natuurlijk ook thuis tussen de ander chips soorten.

Hieronder volgt een overzicht van welke varianten, bij welke supermarkt te koop zijn en waar je ze te vinden zijn.

In welke winkels kun je Boerderij Chips kopen?

Zeezout en Paprika

Deze varianten zijn te koop bij Jumbo, Coop, Emte, Deen, Boon en MCD
Bij Jumbo, Coop en Emte ligt de chips op de groente afdeling, bij Deen, Boon en MCD vind je de chips in het chips vak tussen de andere chips soorten.

Vanaf begin mei 2018 zijn deze varianten ook te koop bij Albert Heijn en verkrijgbaar in het chips vak.

Zeezout Ribbel

Deze nieuw variant is te koop bij Deen en Coop
Bij Coop ligt de het op de groente afdeling en bij Deen ligt het tussen de andere chips soorten.

Heeft jouw supermarkt het niet dan kun je het altijd bij ons laten weten via what’s app, kijk hier voor het nummer in ons vorige nieuwsbericht: reviews Boerderij Chips of via e-mail info@boerderijchips.nl

Like onze Facebookpagina of volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de boerderij, we geven je graag een kijkje achter de schermen.

Reviews Boerderij Chips

Reviews Boerderij Chips

Reviews Boerderij Chips

Onze consumenten geven graag hun reactie of review na het eten van een zak Boerderij Chips. Dit doen zij via Social media, zoals Facebook en Instagram, maar ook via Whatsapp.

Voor Boerderij Chips hebben we een telefoonnummer (06-81395785)  waarop consumenten via Whatsapp met ons kunnen communiceren. Zo krijgen wij met regelmaat leuke complimenten en natuurlijk ook weleens kritische opmerkingen. Ook hier zijn wij blij mee, want daardoor blijven wij scherp en kunnen we de chips zo optimaal mogelijk houden voor de lekkerste smaak of bite.
In de Boerderij Chips reviews wordt ook vaak de naam benoemd van 1 van onze werknemers die achterop de zak staat. Dit is de persoon die de chips kruid. Jane en Petra zijn 2 van de namen die je kunt tegenkomen achterop de zak.

Een greep uit de reviews van Boerderij Chips van vorige week:

 • goeie chips
 • Luuk vindt jullie chips geweldig
 • de chips is kei lekker
 • wat een onwijs lekkere chips Jane
 • Complimenten aan Jane
 • lekkere chips, jammer dat de zak zo snel leeg is

Heb je volgende keer een zak Boerderij Chips en wil je hier graag iets over kwijt, stuur dan gerust een Whatsapp bericht of geef je review over Boerderij Chips via Facebook. Wij waarderen dit enorm. Niet alleen goede reviews, maar ook de kritische opmerkingen zijn belangrijk voor ons.

Boerderij Chips Nieuws:

Heb jij onze nieuwe variant chips al geproefd; de super krokant ribbelchips in de smaak zeezout?

De Ribbel variant is verkrijgbaar bij Deen en vanaf 1 april gaat Coop het ook verkopen en dat is geen grap.

Wij zijn natuurlijk heel benieuw naar jullie reacties. Deze mag je sturen per mail of laat een reactie achter op Facebook of Instagram of natuurlijk via WhatsApp via: 06-81395785

Introductie: Ribbelchips Zeezout - Boerderij Chips

Introductie: De nieuwe Zeezout Ribbel chips

Introductie: Boerderij chips Ribbel Zeezout

Ja het is echt waar, we hebben een nieuwe variant en wat voor één. Een super krokante ribbelchips in de smaak zeezout.

Wil je deze chips zelf proberen dan kan dat vanaf nu. De Ribbel variant is verkrijgbaar bij Deen en vanaf 1 april gaat Coop het ook verkopen en dat is geen grap.

Wij zijn natuurlijk heel benieuw naar jullie reacties. Deze mag je sturen per mail of laat een reactie achter op Facebook of Instagram.

Op de boerderij

Groot onderhoud op de boerderij

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt op de boerderij? Deze tijd van het jaar draait bij ons om groot onderhoud. Daar hebben we nu genoeg tijd voor zodat we straks kunnen gaan zaaien. En bij groot onderhoud hoort natuurlijk ook een goede wasbeurt

Op de boerderij

Op de boerderij

6 x Boerderij Chips met de feestdagen

6 x Boerderij Chips met de feestdagen | Boerderij Chips

Chips is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor de kerstinkopen, maar wij geven jou graag een paar tips om het op tafel te zetten. Boerderij Chips is natuurlijk ook niet zomaar chips, maar 1 die geoogst en gebakken is op 1 boerderij door een mooi team van enthousiaste mensen. Het is 100% natuurlijk en met schil gebakken in zonnebloemolie. Een mooi verhaal voor je gasten.

De 6 Tips!

  1. gebruik de chips als vervanging van toast, gebruik hiervoor de Zeezout variant. Beleg het met bijvoorbeeld zalm, rosbief of eiersalade. kijk bij recepten
  2. maak een aardappel – prei gratin  zeer verrassend en ziet er direct ook bijzonder uit.
  3. serveer de Boerderij Chips bij de brunch, omdat dit nou eenmaal heerlijk is om bij een sandwich te eten. Geef zelf het goede voorbeeld en doe het tussen je sandwich om het nog lekkerder te maken:)
  4. serveer het tijdens de kerstborrel in een mooie schaal met een dipschaaltje ernaast waar je bijvoorbeeld truffel mayonaise in doet.
  5. geef een zak chips of een combinatie van zeezout en paprika cadeau. Leg hem mooi ingepakt onder de kerstboom of neem het mee als je ergens uitgenodigd bent.
  6. trek een zak Boerderij Chips open als je eindelijk onderuit voor de tv zit als iedereen vertrokken is…

Blijf op de hoogte

Volg ons ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de dagelijkse ontwikkelingen op de boerderij.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2018! In het nieuwe jaar staan wij weer klaar om de lekkerste chips weer te oogsten en te bakken.

Boerderij® chips is te koop bij