Aubergine dip – Vegan

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine gaar. Laat afkoelen.
  2. Pureer de aubergine met de dadels, kruiden en dadelsiroop tot een egale massa.
  3. Roer de olijven er als laatste doorheen.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

ingredienten:

  • 1 aubergine, in stukjes van ca. 2x 2 cm gesneden
  • 5 dadels
  • 1 tl dadelsiroop
  • 1/2 el ras el hanoet kruiden
  • 75 g zwarte olijven, zonder pit, in plakjes gesneden
  • peper en zout, gemalen
  • 1 el olijfolie

TIP:

Gebruik deze dip niet alleen om te dippen, maar schep eens een beetje dip op een chipje en serveer het als een toastje.


Recept gemaakt door:

Lis Loves Cooking