Chimichurri dip

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Voeg de mayonaise en yoghurt samen in een kom.
  2. Doe de limoensap en appelazijn erbij en roer goed door.
  3. Pers de teen knoflook uit boven een snijplank. Voeg een heel klein beetje zout toe en druk met de platte kant van een koksmes de knoflook helemaal tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de mayonaise/yoghurt en roer goed door.
  4. Voeg de peterselie, koriander en oregano toe aan het yoghurt-mengsel en proef tussendoor.
  5. Voeg naar wens meer peterselie, koriander en/of oregano toe.
  6. Breng het verder op smaak met peper en zout.

ingredienten:

  • 250 g mayonaise
  • 250 g yoghurt
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl appelazijn
  • 1 grote teen knoflook
  • Handje verse peterselie (zonder steeltjes), fijngesneden
  • Handje verse koriander (zonder steeltjes), fijngesneden
  • 1 el gedroogde oregano

TIP:

Smaakt heel goed bij alle smaken Boerderij Chips


Recept gemaakt door:

De Lepel van Lex