Veelgestelde vragen

Ja, wij zijn in 2005 begonnen om van onze eigen aardappelen chips te bakken. We doen dit nu nog steeds op de boerderij. Ook gebruiken we alleen de aardappelen de we zelf geteeld hebben.

Alle smaken van Boerderij® Chips zijn glutenvrij. Dit betekent dat zelfs de paprika chips vrij is van gluten.

Boerderij┬« Chips bevat vooral onverzadigde vetzuren. Slechts 4 procent verzadigde vetzuren en geen transvetten. De chips wordt gebakken in 100% Zonnebloemolie en deze is rijk aan Omega 6. De chips bevat alleen natuurlijke ingredi├źnten.

De chips is te koop bij de meeste filialen van Jumbo, COOP, Emte, Hoogvliet, Boons, Deen en MCD.

Wanneer u een klacht heeft horen wij dit graag. Stuur een mail naar info@boerderijchips.nl, stuur een whatsapp bericht naar +31 (0)681395785 of stuur een priv├ę bericht via onze facebookpagina https://www.facebook.com/Boerderijchips. Vermeld hierbij de klacht, de smaak, wie de chips heeft gebakken, de houdbaarheidsdatum en de tijd wanneer de chips is gemaakt.

Wanneer het kan ontvangen we graag een foto van de achterkant van de zak. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen.

Uiteraard is dit mogelijk. U kunt een bericht plaatsen op onze facebookpagina https://www.facebook.com/Boerderijchips.

Daarnaast zijn wij bereikbaar op het whatsapp nummer 0681395785 of via de mail info@boerderijchips.nl.

Dit komt door de aardappel. In juli/augustus stappen we over van de oude naar nieuwe teelt. Tussen de oude en nieuwe aardappel zit smaak verschil. Dit komt omdat de aardappel een natuurproduct is dat naarmate hij ouder wordt wijzigt van zetmeel structuur en suikergehalte.

Wij gebruiken de chips aardappel. Welke soort aardappel zeggen we niet want dat is het geheim van de boeren. Wel gebruiken wij de beste aardappelen omdat de gronden van de Hoeksche Waard bekend staan om hun unieke eigenschappen die als basis dienen voor een kwaliteitsaardappel.

Dat kan! Boerderij® Chips helpt je graag met je spreekbeurt. Op onze site staat veel informatie die je kan gebruiken. Probeer hiermee een begin te maken en mail ons dan je spreekbeurt (Word of PowerPoint). Wij zullen dan je spreekbeurt nakijken en wanneer je een leuk stukje hebt geschreven over ons ontvang je een aantal zakjes zodat je klas de chips kan proeven. Kijk voor meer informatie bij het kopje spreekbeurten.

Ja wij houden rekening met het milieu en de omgeving. Langs onze percelen liggen akkerranden, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een functie hebben. In de randen kunnen nuttige insecten zich voeden en verschuilen. Deze nuttige insecten voorkomen dat luizen een plaag vormen. Hierdoor is het vrijwel niet nodig om insecten te bestrijden.

Vanaf oktober gaan de aardappelen de bewaring in. Hier worden ze op een constante temperatuur gehouden met behulp van zonne-energie. Het water wat we gebruiken voor de koeling wordt hergebruikt om machines te reinigen. Al het afval wordt hergebruikt. De aardappels die niet geschikt zijn om chips van te bakken gaan naar de koeien van een boer in de buurt.

De chips die niet goed genoeg is om te verpakken gaan naar een vergister, waar energie opgewerkt wordt. De zonnebloemolie die gebruikt is om de chips in te bakken gaat naar een centrale die deze tot biodiesel verwerkt.

Wij maken de chips in de smaken zeezout, zwarte peper en paprika.

Om onze chips te verpakken maken wij gebruik van een transparante verpakking, je kunt dus precies zien wat er in zit. Er zit geen aluminium in verwerkt dus de lege zak kan in de kunststof recycling.

Wij vinden het leuk als u idee├źn met ons wilt delen. Wij zullen niet op elk idee ingaan. U kunt een mail sturen naar┬áinfo@boerderijchips.nl.

Er zitten geen E-nummers in onze chips. Smaakstoffen die toegevoegd worden zijn vaak van chemische aard. De ingredi├źnten die wij gebruiken zijn zuiver en plantaardig. Op veel voedingsmiddelen vindt u E-nummers. De meesten worden schadelijke bijwerkingen toegekend. Wij gebruiken die niet.

Wij gebruiken alleen natuurlijke producten voor onze chips. Hieronder staat een lijst waar onze chips vrij van is.

  • E-nummers
  • Lactose
  • Transvetten
  • Gluten
  • Kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen
boerderijchips-logo