Certificering

Hoeksche Hoeve is BRC AA, Planet Proof en Global G.A.P. gecertificeerd.

Planet Proof Chain of Custody

Een certificaathouder On the way to PlanetProof is een duurzame koploper die het certificaat heeft behaald voor zijn product(en), of voor de handel in een gecertificeerd product. Onze certificaathouders zetten zich in voor een duurzamere landbouwproductie die in balans is met de draagkracht van onze planeet. Bekijk ons Planet Proof certificaat

BRC Food-standaard

Het BRC certificaat komt van de BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 is ontwikkeld. Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met een inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn. In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook  omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat. Bekijk ons BRC Certificaat.

De bedoeling van het Global Gap certificaat

Het Global Gap certificaat is bedoeld voor landbouwproducten die onbewerkt in de supermarkt verkocht worden. Het belangrijkste uitgangspunt is de voedselveiligheid en de traceerbaarheid van de landbouwproducten. GlobalGap is geen statisch systeem maar aan veranderingen onderhevig. Aangezien ook onze maatschappij en daardoor onze inzichten veranderen, veranderen ook de normen voor GlobalGap. Iedere twee jaar wordt er een nieuw protocol uitgegeven met daarin de vernieuwde normen.

Global A.P. Member logo