Zelf chips maken

Chips zelf bakken is gemakkelijker dan je denkt! In een mum van tijd heb jij je zelfgebakken chips op tafel, eventueel in combinatie met de saus die je lekker vindt. Bij Boerderij® Chips maken we onze chips zelf met eigen geteelde aardappelen, zodat we de authentieke aardappelsmaak creëren. Ook jij kunt die smaak binnenkort uit je eigen oven halen. Met jouw eigen overheerlijke, ambachtelijke chips verras je jezelf en iedereen die bij jou te gast is.

Hoe kan ik chips zelf bakken?

Zelf de lekkerste chips bakken doe je zo. Begin met de goede aardappelen, Agria bijvoorbeeld, die bakt het hele seizoen goed. Andere rassen willen wel eens bruine chips opleveren. Was eerst de aardappelen zorgvuldig af, schil ze niet! Snij dunne schijfjes. Het beste gaat dat met een mandoline. Snij ze iets dikker dan de gebruikelijke chips, dat is beter voor de smaak. Gooi de schijfjes een voor een in vet van maximaal 170 graden. Het is belangrijk om ze een voor een erin te gooien omdat ze anders aan elkaar gaan plakken.
Bak niet te veel schijfjes tegelijk anders daalt de temperatuur te ver. Het beste is om zonnebloemolie te gebruiken. Bak ze drie tot vijf minuten, afhankelijk van de dikte van de schijfjes. Laat ze daarna uitlekken en bestrooi ze met zeezout.

De lekkerste chips is zelfgebakken chips. Ook u kunt zelf uw chips bakken!

Gegarandeerd een heerlijke, gezonde snack

Snacken hoeft niet ongezond te zijn, zeker niet met Boerderij® Chips. Of je nu ervoor kiest om de chips zelf te bakken of om onze aardappelchips te kopen in een van de supermarkten bij jou in de buurt, je haalt altijd een lekkere snack in huis. Wanneer je vragen hebt, bijvoorbeeld over het zelf bakken van chips of onze producten, stuur je een mail naar info@boerderijchips.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen.

boerderijchips-logo