Gekarameliseerde uien dip
![Global Global A.P. Member logo](https://boerderijchips.nl/wp-content/uploads/2020/04/Global.png)
![Duurzaam-1 Duurzaam logo](https://boerderijchips.nl/wp-content/uploads/2020/04/Duurzaam-1.jpg)
![Erkend_Streekproduct Erkend Streekproduct logo](https://boerderijchips.nl/wp-content/uploads/2020/04/Erkend_Streekproduct.png)
![BRC-AA BRC-AA logo](https://boerderijchips.nl/wp-content/uploads/2020/04/BRC-AA.png)
Bereidingstijd:
75 minutenBereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
- Meng de uien in een kom met de olijfolie en het zeezout.
- Verdeel de uien over de bakplaat en leg hier de ongepelde tenen knoflook tussen.
- Rooster de uien ca. 1 uur en schep ze elke 10 minuten om. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren. De uien moeten zacht en mooi donkerbruin zijn, maar niet verbrand.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
- Knijp de teentjes knoflook uit de velletjes en plet ze met een mes.
- Hak vervolgens de uien fijn en doe ze samen met de knoflook in een kom.
- Meng de crème fraîche, citroensap, bieslook en suiker erdoor en breng op smaak met peper en zout.
ingredienten:
- 4 à 5 rode uien, in dunne reepjes
- 3 el olijfolie
- ½ tl zeezout
- 4 teentjes knoflook
- 200 g crème fraîche
- 1 el citroensap
- 2 el bieslook
- ½ tl suiker
- Peper en zeezout, gemalen
TIP:
Gebruik deze dip niet alleen om te dippen, maar je kunt ook een beetje op de chips scheppen en serveren als toastje. Lekker met Boerderij Chips paprika.