Gekarameliseerde uien dip

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

75 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Meng de uien in een kom met de olijfolie en het zeezout.
  3. Verdeel de uien over de bakplaat en leg hier de ongepelde tenen knoflook tussen.
  4. Rooster de uien ca. 1 uur en schep ze elke 10 minuten om. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren. De uien moeten zacht en mooi donkerbruin zijn, maar niet verbrand.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
  6. Knijp de teentjes knoflook uit de velletjes en plet ze met een mes.
  7. Hak vervolgens de uien fijn en doe ze samen met de knoflook in een kom.
  8. Meng de crème fraîche, citroensap, bieslook en suiker erdoor en breng op smaak met peper en zout.

ingredienten:

  • 4 à 5 rode uien, in dunne reepjes
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl zeezout
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • 2 el bieslook
  • ½ tl suiker
  • Peper en zeezout, gemalen

TIP:

Gebruik deze dip niet alleen om te dippen, maar je kunt ook een beetje op de chips scheppen en serveren als toastje. Lekker met Boerderij Chips paprika.


Recept gemaakt door:

Cookies and carrotsticks