Vurige Dip

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Maal de knoflook, ui, Madame Jeanette peper en peterselie in een keukenmachine fijn met het citroensap.
  2. Doe dit in een kom en meng de rest van de ingrediënten erdoor.
  3. Breng de dip op smaak met wat zout.

ingredienten:

  • 4 el mayonaise, bij voorkeur Hellemans
  • 2 el zure room
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el witte ui, fijngesneden
  • 1 el kerriepoeder, Chan’s of Dada
  • 1 tl gerookte paprikapoeder, Pimenton
  • 1 el gele Madame Jeanette peper, fijngesneden
  • 1 tot 2 el citroensap
  • 2 takjes peterselie
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: 1 tl kurkuma poeder voor de kleur

TIP:

Je kunt je dip pittiger maken door meer peper erbij te doen. Overheerst deze doe dan meer citroensap, mayo/room erbij. Lekker met Boerderij Chips zeezout ribbel.


Recept gemaakt door:

Nandita van The Spiced Chickpea