Picknickmand - Boerderij Chips

Fietsen in de Hoeksche Waard

Fietsen in de Hoeksche Waard

Een prachtige groene omgeving, wijds uitzicht en bloeiende borders: in de Hoeksche Waard vind je het allemaal. Deze regio in Zuid-Holland leent zich perfect voor een heerlijke fietstocht dwars door de akkers en velden. Vooral in het voorjaar is het er prachtig en geniet je optimaal van de natuur.

Ruim 300 kilometer aan fietsroutes

Buiten zijn met lekker weer is voor veel mensen optimaal genieten. En waar kun je dat nou beter doen dan in ons eigen kikkerlandje? De Hoeksche Waard leent zich uitstekend voor een mooie dagtocht. Met ruim 300 kilometer aan fietsroutes kun je je lol op en ontsnap je uit de drukte van alledag. Gewoon genieten van al het moois om je heen en op de fiets zie je hartstikke veel. Je vindt er volop natuur maar ook bezienswaardigheden, mooie dorpjes en veerpontjes. De Hoeksche Waard is een landbouwgebied bij uitstek. Het is er wijds en vruchtbaar en vooral in de lente is het er prachtig. Met de fiets kun je steeds een ander stuk van de omgeving verkennen.

Fietsknooppunten

Met behulp van fietsknooppunten kun je jouw ideale route bepalen. Overal vind je de paaltjes met de wit met groene bordjes waarop staat aangegeven hoe ver het nog is naar het volgende fietsknooppunt. Bij de meeste knooppunten vind je ook nog een kaart met een overzicht van de knooppunten in dat gebied. Elk knooppunt heeft een nummer dus je kunt van tevoren je route uitstippelen of onderweg kiezen voor een langere of kortere route. Het voordeel van de knooppunten is dat je heel makkelijk kunt variëren en zo iedere keer een ander stuk kunt ontdekken. Er zijn speciale apps te downloaden zodat je de route gemakkelijk op je telefoon kunt zetten.

Bloeiende borders

Kenmerkend voor de Hoeksche Waard in de lente zijn de bloeiende borders oftewel de agroranden. Deze prachtige bloemenborders omringen de akkers en ze zijn hartstikke nuttig voor de insecten. Die komen namelijk op de bloemen af en houden daarmee ook de omringende planten en bloemen in goede conditie. Hierdoor hoeven de boeren geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij de aardappelteelt wat weer bijdraagt aan de duurzaamheid van Boerderij Chips.

Boerderij chips

De boerderij van Boerderij Chips grenst trouwens pal aan de akkers waar de aardappels worden geteeld. Ook hier worden ze omringd door mooie veldbloemen en in de lente hebben de aardappelplanten ook mooie witte bloemetjes. De aardappelplanten deinen mooi mee in de wind en het is een genot om hier tussendoor te fietsen! Natuurlijk vind je niet alleen maar aardappels en chips. De Hoeksche Waard is een bron van lekkere lokale producten zoals groenten, fruit maar ook zuivel. Kortom, er valt genoeg te ontdekken!

 

Picknicken

De Hoeksche Waard is een behoorlijk groot gebied dus trek gerust een paar uurtjes uit voor een mooie fietstocht. Natuurlijk neem je wel iets lekkers mee voor onderweg want ergens picknicken op een leuk bankje met geweldig uitzicht is heerlijk! Lekkere broodjes, wat verfrissende drankjes en voor de lekkere trek ook nog een zak (of 2) van die smakelijke Boerderij Chips. Zo kun je optimaal genieten van een heerlijke dag in een mooie omgeving.