Aardappel – preigratin met Boerderij Chips

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

30 minuten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C boven/ onderwarmte.

Smelt de boter in een steelpan. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe, roer tot een geheel en laat dit op het vuur garen tot een koekjes geur ontstaat. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met de garde, zodat er geen klontjes ontstaan. Zodra alle melk is toegevoegd doe je de mosterd en kaas erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de prei in kokend water voor 2 minuten. Giet dan af en laat het uitlekken.

Vet een ovenschaal in met olie of boter.

Leg onderop de gekookte aardappels dakpansgewijs. Daarop de prei en verdeel dan de kaassaus erover. Garneer de schotel met gebroken chips en bak het gerecht in ca. 10 minuten goudbruin.

ingredienten:

2-3 personen

  • 2 prei in brede ringen gesneden
  • 5 aardappels voorgekookt en in plakken van 1 cm gesneden
  • 120 gr Emmentaler, geraspt
  • 400 ml melk
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 tl mosterd
  • Peper zout
  • 50 g Boerderij Chips

TIP:

Dit recept kan gemaakt worden met alle smaken Boerderij Chips. Aan jou de keuze welke smaak jou lekker hierbij lijkt.


Recept gemaakt door:

Boerderij Chips