Borrelhapjes recepten – borrelhapjes zelf maken

Gezellig borrelen in het weekend met je vrienden of familie, wie houdt er niet van? Even de tijd voor elkaar nemen en genieten van een goed gesprek en natuurlijk wat lekkers erbij! Wij geven je tips om zelf je ideale borrelplank samen te stellen en zelf je borrelhapjes te maken. Uiteraard ontbreken Boerderij Chips daar niet bij!

Thema borrelplanken

Op onze site vind je nu 5 suggesties voor heerlijke borrelplanken in verschillende thema’s. Houd jij van gezond of kies je liever voor een Griekse borrelplank? Wij helpen je op weg zodat je helemaal klaar bent voor het weekend! Bij iedere borrelplank past een verschillende smaak Boerderij Chips dus je kunt uitgaan van jouw favoriete smaak of je kunt gaan voor een van de thema’s! En voor een groot gezelschap kun je zelfs 2 borrelplanken combineren!

Ultieme verwennerij

Neem nu de borrelplank luxe, dat is pure verwennerij! Vul hem met de heerlijkste delicatessen zoals verschillende soorten kazen, luxe notenmix, gerookte zalm op toast en natuurlijk Boerderij Chips. Op deze plank kun je zelf kiezen welke Boerderij Chips jij hier het liefst bij eet want ze passen er allemaal bij. Kies de ribbel chips voor extra crunch, paprika voor degene die wat extra smaak wil of Puur voor een optimale smaakbeleving van de krokante aardappel chips. Er is keuze genoeg!

Borrelplank Luxe

Guiltyfree snacken

En wat denk je van de gezonde borrelplank? Uitgangspunt zijn de Boerderij Chips Puur, de chips zonder zout. Geschikt voor iedereen, ook als je een zoutarm dieet volgt. Hoe fijn is het dan dat je alles kunt eten! Daarnaast kun je een aantal borrelhapjes zelf maken zoals hummus. Breng deze op smaak met flink wat specerijen en knoflook zodat je ook deze zoutarm kunt houden. Hetzelfde geldt voor pesto, ook deze kun je makkelijk zelf maken van basilicum, pijnboompitten en olijfolie. Vul de plank aan met borrelhapjes zoals verschillende soorten rauwkost, fruit en ongezouten noten. Guiltfree genieten en snacken tijdens de borrel is zo binnen handbereik.

Borrelplank gezond

Mooie presentatie

Je ziet dat je met weinig moeite en het zelf maken van een borrelhapje al een heel eind komt. Presenteer alle lekkernijen op een mooie plank en serveer er natuurlijk een bijpassend drankje bij! Dat kan een verfrissende (alcoholvrije) cocktail zijn, een lekker biertje of je favoriete wijn. Vergeet ook de kinderen niet en maak hun drankje ook mooi op met een leuk rietje of een gezellig parapluutje. Weet jij al welke borrelplank je gaat maken? Geniet ervan!