Nieuwe oogst Boerderij Chips

Nieuwe oogst Boerderij Chips voor een heel jaar verse chips. Inmiddels zijn alle nieuwe aardappels van het land gerooid. De nieuwe oogst voor een heel jaar verse chips is binnen en de afgelopen weken reden de machines af en aan om alle aardappels binnen te halen en op te slaan. In 3 grote silo’s waar in elk wel 5 ton aardappels ligt opgeslagen, blijven de aardappels droog en gekoeld goed tot ze verwerkt worden tot heerlijke chips.

Kwaliteit nieuwe oogst Boerderij Chips controleren

De aardappels die binnenkomen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Hoe is de kwaliteit, zitten er geen oneffenheden op. Gelukkig ziet alles er goed uit! Tijdens de groei van de aardappels is er natuurlijk regelmatig een steekproef gedaan om te kijken of het goed gaat. Het is ieder jaar weer een spannend proces. Je bent afhankelijk van verschillende factoren waarbij het weer natuurlijk van grote invloed is. Niet iedere aardappel groeit hetzelfde, we komen daarom weleens heel bijzondere of heel grote aardappels tegen. Die zien er mooi uit, maar zijn niet geschikt voor de chips.

Bewaarproces van de nieuwe oogst

De aardappels die binnen worden gehaald gaan direct de silo’s in. Het is belangrijk dat ze in het donker worden opgeslagen omdat ze anders groen kleuren. En groene chips zien er niet zo aantrekkelijk uit natuurlijk. Met behulp van zonne-energie worden de aardappels op een constante temperatuur bewaard. Vanwege het kwalitatieve aardappelras dat wij gebruiken, blijven de aardappels zeker een jaar goed!

Wisselteelt Boerderij Chips

Nu de aardappels gerooid zijn, worden de akkers de komende jaren weer gebruikt voor andere teelt. Rondom de boerderij ligt voldoende grond om de bodem voldoende rust te geven na een aardappelteelt. We gebruiken dus steeds een ander stuk om onze aardappels op te telen. Zo kunnen we een constante kwaliteit waarborgen en lokaal blijven produceren.

Andere smaak en structuur

Een leuk weetje is dat onze verse chips het hele jaar door variëren van smaak. Wij wassen de aardappel en snijden hem in plakjes dus het is puur natuur. Tijdens het bewaren verandert de aardappel van zetmeel structuur en suikergehalte. Dat zorgt voor een andere smaak en structuur. Natuurlijk kijken we goed welke aardappel de beste chips leveren op ieder moment!

Productieproces

De silo’s waarin de aardappels bewaard worden, staan uiteraard ook op ons terrein. Vanuit de silo worden de aardappels gesorteerd op maat, vorm en schilkwaliteit. Dan worden ze gewassen en gedroogd waarna ze in batches worden verwerkt tot de allerlekkerste chips. Het is een proces dat niet automatisch door loopt want iedere batch wordt goed in de gaten gehouden en eventueel bijgesteld zodat alleen de beste chips in de zakken terecht komen. Zo kunnen wij het hele jaar door van Boerderij Chips genieten!

Bekijk waar de chips bij jou in de buurt te koop is