Kipnuggets met chips kruim en dip

Global A.P. Member logo
Duurzaam logo
Erkend Streekproduct logo
BRC-AA logo

Bereidingstijd:

30 minuten

Bereidingswijze:

  1. Leg de kipdijfilet tussen bakpapier en sla plat met een deegroller.
  2. Snijd de platgeslagen kipdijfilet in kleinere stukken.
  3. Zet 3 schaaltjes naast elkaar. In schaaltje 1 meng je de tarwebloem, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. In schaaltje 2 de geklutste eieren. Voor schaaltje 3 doe je de Boerderij Chips in een zakje en sla je de chips kleiner met de deegroller.
    Nu ga je de stukken kipdijfilet paneren. Zorg ervoor dat je 1 hand gebruikt voor de β€˜droge’ schaaltjes (tarwebloem en chips) en je andere hand voor het schaaltje met ei. Haal eerst de kipdijfilet door de tarwebloem, dan door het ei en daarna door de Boerderij Chips. Herhaal dit tot alle stukken kipdijfilet klaar zijn.
  4. Zet een koekenpan op het vuur en doe daar een flinke scheut olijfolie in. Bak de kip krokant en gaar in ca. 5 minuten. Snijd eventueel een kipnugget open om te kijken of het echt gaar is.
  5. Meng de yoghurt met citroen, knoflook, lente-ui en breng op smaak met peper.

ingredienten:

  • 300 g kipdijfilet
  • 100 gΒ Boerderij Chips zeezout
  • 75 g tarwebloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 125 g yoghurt
  • 1 lente-ui, in fijne ringen gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • Knoflookpoeder
  • Peper
  • Olijfolie

TIP:

Deze dip smaakt ook heel goed met Boerderij Chips zeezoutΒ enΒ zeezout ribbel.


Recept gemaakt door:

Kokkerellen met Suus